Enfes Baharat Karışımı

Baharat karışımı, birkaç baharatın bir araya getirilmesinden elde edilir. Yemeklere enfes tatlar katan bu karışımlar, özellikle dünya mutfağında önemli bir yer tutmaktadır. Türk mutfağında da yaygınlaşmaya başlayan bu ürünler lezzetleriyle mutfağınızın vazgeçilmezi haline gelebilir. 

Yemek yapmak sizin için sanatsa bu karışımlar sizin için biçilmiş kaftan… Herkesin bildiği tarifleri uygulamak istiyorsanız bu ürünler ile yemeğinize özgünlük katabilirsiniz.

Yemeğinizin lezzetini bambaşka boyutlara taşırken ortaya reçetesini sadece sizin bildiğiniz tatlar ortaya çıkarabilirsiniz. Mutfağınıza sihirli dokunuşlar yapan bu baharatları hazırlamak son derece kolay.

Karışım tarifleri uygulanırken, hepsinde uygulanan ortak noktalar vardır. Öncelikle, aromalarının ortaya çıkabilmesi için tohumları güzelce kavurmalısınız. Bu işlem için tava ya da fırın kullanmayı tercih edebilirsiniz. Ardından değirmen veya havan aracılığıyla öğütebilirsiniz. 

Karışımları uzun süre muhafaza edebilmek için hava almayacak şekilde, güneş görmeyen serin bir ortamda tutabilirsiniz.

Karışımları, istediğiniz alanda istediğiniz miktarda kullanabilirsiniz. Ancak, hangi yemeklerde kullanacağınıza dair ufak tefek soru işaretlerine sahip olanlar için bu karışımları kullanabileceğiniz alanlara göz atalım.

Baharat Karışımı Nerelerde Kullanılır?

Baharat karışımı, kullanım alanı oldukça geniş bir üründür. Kullanım alanları kişinin damak zevkine göre değişiklik gösterebilmektedir. Kahvaltıdan akşam yemeklerine hatta aperatiflerde kullanılan karışımların kullanım alanlarını detaylı bir şekilde inceleyelim.

Et yemeklerinde ön plana çıkan baharat karışımlarını, eti marine ederken kullanabilirsiniz. Bu sayede yemeğinizin lezzetini katlayabilirsiniz. Sarımsak, kimyon, tarçın, frenk kimyonu, karabiber ve isot karışımından elde ettiğiniz et baharatı kullanmak uygun olacaktır.

Kıymadan yapılan köfte yapımında ise çeşitli baharatların buluştuğu köfte baharatı veya köfte harcı kullanabilirsiniz. 

Bir araya getirilen baharatlar tavuk yemeklerine çok yakışmaktadır. Tavuk etini marine ederken de kırmızı ette kullandığınız et baharatı tarifini kullanabilirsiniz.  Bu yemeklere ayrı ayrı çok yakışan baharatlar hep birlikte kullanıldığında lezzet harmonisi oluşturabilirler.

Tavuğu en çıtır haliyle yemek isterseniz pane harcı da tercihleriniz arasında olabilir. Salatalarda da bu karışımlar çokça tercih edilmektedir. Fesleğen – kekik sos salatalarınıza eşlik edebilecek karışımların başında gelmektedir. 

Tüm yemek türlerine, salatalara ve tatlılara uygun karışımlar bulunmaktadır. Bunları nasıl kullanacağınız ise tamamen sizin zevkinize kalmaktadır. Peki, neden yemeklerinize karışımları eklemelisiniz?

Baharat Karışımı Neden Kullanılmalı?

Baharat karışımı kullanmanın birçok sebebi olabilir. Kimisi yemeğinin lezzetini arttırmak isterken kimisi farklı tatlar arayışında olduğu için kullanmak isteyebilir. Ayrıca, yemek yapmayı seven ve mutfakla haşır neşir olan insanlar özgün tatlar ortaya koymak için de sık sık bu ürünleri tercih etmektedir.

Baharatları buluşturan karışımlar, damak zevkinizin gelişmesine ve dünya mutfaklarını tanımanıza da yardımcı olmaktadır. Örnek vermek gerekirse; baharatları en çok kullanan kültürlerden birisi de Hindistan mutfağıdır. Karışım tarifleri araştırırken Hindistan ile birlikte Fransa, Kuzey Afrika gibi farklı ülkelerin mutfaklarını keşfedebilirsiniz.

Farklı lezzet keşiflerinin yanında bu karışımlar sağlığınız için de oldukça faydalıdır. Çeşitli hastalıklara iyi gelebildiği gibi bağışıklığınızı da güçlendirerek önleyici olabilirler. 

Karışımların tüm bu faydalarından yararlanabilmek için baharatları alırken kaliteli olmasına dikkat etmelisiniz. Eğer, düşük kalitede baharatlar alırsanız yemeğinize lezzet katmak bir tarafa zarar da verebilir. Karışımınızı nereden alacağınızı, alırken nelere dikkat etmek gerektiğini hep birlikte inceleyelim.

Baharat Karışımı Nereden Alınır?

Baharat karışımı, elde etmesi zor bir ürün değildir. Hemen hemen dilediğiniz her yerde bulabilirsiniz. Evde kendiniz de yapma imkânına sahipsiniz. Ancak, malzemeleri araştırmak ve bir araya getirmek zor olacaksa satın almak pratik bir yol olabilir.

Karışımın her yerde bulunabilmesi, avantajlı gibi dursa da ürün ayırt etmek açısından işinizi oldukça zorlaştırmaktadır. Kaliteli karışıma ulaşabilmek için öncelikle iyi bir piyasa araştırması yapmalısınız.

Fiyat olarak piyasanın altında kalan ürünleri listenizden çıkarmanız gerekmektedir. Karar verdiğiniz ürünün ürün ve paketleme tarihine mutlaka bakmalısınız. Yeni tarihli değilse oksijenle temas etmiş olabilirler. Bir başka deyişle, taze değildirler. Baharatların bayat olması demek, aromalarını kaybettikleri anlamına gelmektedir. 

Tüm bu kriterlerinize uyan baharat markası İpek Yolu Baharat’tır. Taze ürünleri ve lezzetli aromalarıyla yemeklerinizin en lezzetli eşlikçisidir. Siz de özgün tatlar ve yoğun lezzet arıyorsanız tercihinizi İpek Yolu Baharat’tan yana kullanabilirsiniz. Baharat karışımı ürünlerini incelemek ve satın almak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.