Yeni yıla geri sayım başladı! Yılbaşı sofralarınızı nasıl renklendireceğinize dair hala kafanız karışıksa, sizlere yardımcı olacak yılbaşı atıştırmalıkları ile enfes bir sofra hazırlayabilirsiniz.
Hazırsanız, çeşitli baharatlar ile tatlandıracağınız, sevdiklerinizi bir kere daha kendinize hayran bırakacağınız yılbaşı atıştırmalık tariflerimize başlayalım.
Ginderbread Kurabiye
Yılbaşının olmazsa olmazı zencefilli kurabiyeler ile sofralarınıza minik tatlı lezzetler eklemeye hazır mısınız?
Yılbaşı coşkusunu içinizde hissetmenizi sağlayacak bu kurabiye tarifi, sevdiklerinizle güzel bir akşam geçirirken ağzınızın tatlanmasını sağlayacak.
Malzemelerimiz:
- 3 su bardağı un
- ½ tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz zencefil
- ¾ su bardağı esmer şeker
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- ½ su bardağı pekmez
- 6 yemek kaşığı tereyağı
- 2 tatlı kaşığı toz tarçın
- 2 tatlı kaşığı toz karanfil
Yapımı:
Tarife başlamadan önce fırınımızı 170 derecede ısıtmaya başlayalım. Ardından iki adet fırın tepsisine yağlı kâğıt serelim.
Bir kabın içerisinde unu, tuzu ve tüm baharatları karıştıralım. Ayrı bir kabın içerisinde tereyağı ve esmer şekeri çırpalım. İçerisine yumurtayı ekleyip biraz daha çırptıktan sonra vanilya ile pekmezi ilave edelim. Son olarak unlu karışımı da ekleyelim ve hamur kıvamını alana dek yoğuralım.
Hamuru, hafif un serptiğimiz tezgâha açalım. Gingerbread kalıplarımızı çıkarıp şekil verelim ve tepsimize dizelim. Buzdolabında 10 dakika beklettikten sonra fırına verelim. Yaklaşık 8 dakika pişirelim. Afiyet olsun!

Tarifi denemek için gereken tarçın, zencefil ve baharat çeşitlerini en doğal haliyle satın almak için İpekYolu Baharat’tan siparişinizi oluşturmayı unutmayın.
Ev Yapımı Doritos Cipsi
Atıştırmalık denilince ilk akla gelen lezzetlerden biri tabii ki cips! Yılbaşı sofralarının da olmazsa olması çıtır çıtır cipsler, ev yapımı olunca daha da leziz.
Evde kendiniz doritos cipsi yaparak hem damak tadınıza uygun hale getirebilir hem de daha sağlıklı yeme şansı elde edebilirsiniz.
Kaleminiz, kâğıdınız hazırsa yapıma başlayalım!
Malzemelerimiz:
- 2 adet yufka
- Yarım çay bardağı su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Karabiber
- Kekik
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Kırmızı toz biber
- Kurutulmuş sarımsak
- İsteğe göre tuz
- Üzeri için: Mavi haşhaş tohumu
Yapımı:
İlk olarak sosunu hazırlamaya başlayalım. Salça, su, zeytinyağı ve baharatları bir kâsenin içerisine alıp güzelce karıştıralım. Baharatın tadını daha yoğun almak isterseniz, hazırladığımız karışımı buzdolabında bir saat bekletebilirsiniz.
Yufkalardan birini tezgâha serip, hazırladığımız sosu fırça yardımı ile yarısına sürelim. Kalan yarısını ise elimizle katlayıp hafifçe bastıralım. Üzerine tekrar sosu sürelim.
Sos sürdüğümüz yufkaları karelere bölelim ve her kareden üçgen parçalar elde edelim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırına dizip, isteğe göre haşhaş tohumu serpelim.
150 derecelik fırında kuruyup kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Siz güzel bir yılbaşı akşamı geçirirken, yaptığınız çıtır çıtır cipsler size eşlik edecek, yılbaşı sofranızın favori atıştırmalığı olacak!
Tarifi denemek için gereken kekik, toz biber, karabiber ve diğer baharat çeşitlerini İpekYolu Baharat’tan temin etmeyi unutmayın!
Güzel sofralarınıza eşsiz dokunuşlar yapacak bu tariflerimiz, sevdiklerinizi kendinize bir kere daha hayran bırakacak. Şimdiden yeni yılınızı kutlar, mükemmel sofralarda sevdiklerinizle geçireceğiniz nice seneler dileriz.
“Baharatlar ile Tatlandıracağınız Yılbaşı Atıştırmalıkları” başlıklı yazımızdan memnun kaldıysanız ilginizi çekebilir: Yemeklerinize Lezzetli Dokunuşlar: Baharat Çeşitleri