Baharat çeşitleri, kokusu ve lezzetiyle yemeklerimizi daha da iştah açıcı hale getirmeyi başarıyor. Baharatlı lezzetlerden ve farklı tatlardan hoşlanıyorsanız, sizler için hazırladığımız dünyaca ünlü baharatların yapımı ilginizi çekebilir. Bu karışımları evde mevcut baharatlardan kolayca yapabilirsiniz.
Harissa Baharatı
Evde yapabileceğiniz en kolay lezzetlerden biri. Tunus mutfağında sıkça kullanılan bu baharat, özellikle et ve tavuk yemeklerinize çok yakışacak. Acı lezzetlerden hoşlanıyorsanız bir an önce yapmaya başlayabilirsiniz.
Karışımı yapmak için gereken malzemeler:
- 25 gr kimyon tohumu
- 5 gr deniz tuzu
- 25 gr sarımsak
- 50 gr kuru çili biberi
Kuru çili biberinin saplarını ve içini çıkarıp birkaç dakika kaynar suda bekletmelisiniz. Ardından ince inc doğrayıp havanda ezin ve sarımsağı ilave edin. Deniz tuzunu ekledikten sonra kaşık yardımıyla ezin ve kimyon tohumlarını ekleyin. Yumuşak bir kıvama gelene kadar ezdikten sonra zeytinyağı ile karıştırın.
İşte, acı ama leziz bir baharat! Akşam yemeğinde farklı bir lezzet denemek istiyorsanız, soslarınızda rahatça kullanabilirsiniz.
Yeşillikli Tuz
Özellikle tavuk veya makarna tariflerinize farklı soslar denemek istiyorsanız, yeşillikli tuzu denemelisiniz. Yemeklere aromatik ve ferah bir tat katarak tadının damağınızda kalmasını sağlıyor.
Yeşillikli tuzu yapmak için fesleğen, biberiye, dereotu, sarımsak ve kekiği robottan geçirin. Ardından bir su bardağı deniz tuzu ilave edin ve bir dakika daha karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine serin ve 90 derecelik fırında 45 dakika pişirin.
Yeşillikli tuzu fazla fazla yaparak oda sıcaklığında cam kavanozda bekletebilirsiniz. Böylece her zaman elinizin altında bulunur ve pratik tariflerinizde rahatça kullanabilirsiniz.
Dukkah Baharatı
Mısır mutfağından sofralarınıza gelecek olan özgün bir baharat daha. Mısır’dan dünyaya yayılan ve severek tüketilen dukkah baharatı, yapımının kolay olmasından dolayı da tariflere pratiklik kazandırıyor.
Susam, kimyon tohumu, kavrulmuş fındık, kişniş, deniz tuzu ve karabiber gereken bu karışımı yapmanız için;
Öncelikle susamları tavaya alıp orta ateşte kavurun. Ardından kimyon tohumlarını da kavurun ve kavurduğunuz susam ile tohumları robottan geçirin. Ardından kavrulmuş fındığı, kişnişi, deniz tuzunu ve karabiberi ilave edin. Bütün malzemeleri tekrardan robottan geçirin.
Yalnızca birkaç dakikada yapabileceğiniz dukkah baharatını yemeklerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Ev yapımı baharat tariflerinizi denemek için gereken baharat çeşitlerini taptaze ve doğal haliyle İpekYolu online mağazasından temin edebilirsiniz.
İlginizi çekebilir: Yemeklerinize Lezzetli Dokunuşlar: Baharat Çeşitleri